En första dag

På väg till jobbet för första gången på sex veckor…

Det är fortfarande sommar! Trots moln och en ganska hotande himmel så finns värmen i luften. Bara T-shirt och jeans som kommer bli för varma på hemvägen. Det känns fritt och underbart. Havet ligger still, färjans motorer varvar upp och vi är på väg över det lilla sund som skiljer min lilla ö från fastlandet, jobbet och världen.

Den här sommaren har jag hållit igång hjärnan mycket mer än vanligt. Jag har pratat och diskuterat med kollegor runt omkring  vårt avlånga land, och en och annan från något annat land. Jag har inspirerats och fått goda tankar, Jag har också förfärats och ondgjort mig över dåliga tankar.

Vad är de som gör en tanke god eller dålig. Jag pratar inte om någon slags, himlen, helvetet, gudar och djävlar, gott eller ont. Jag menar tankar som ger mig mer, och de tankar som begränsar mig eller begränsar de som blir omfattade av idén.

Har jag rätt att avgöra om en idé är god eller dålig?

Klart jag har!

——-

På väg hem från jobbet den första dagen…

Det var tomt på jobbet idag, bara jag och två till. Det kändes lite mystiskt och underligt att ha en hel skola för sig själv. Det är något spöklikt med en skola under de sista dagarna av sommarlovet innan kollegorna kommer tillbaka och börjar styra upp verksamheten. Det ligger böcker i oordnade högar och korridorerna är fyllda av möbler, utflyttade för att golven i klassrummen har bonats. Det är en känsla av en väldigt lång paus. Saker och ting är bara lämnat där det låg.

Dag nummer två blir på torsdag… Lika tomt då???

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: