Det som egentligen är grejen med digital teknik i skolan

Debatten efter utbildningsministerns utspel om att surfplattor i skolan provocerar honom har debatten varit som en stark vind. Jag vill inte säga storm för det har mer varit en passadvind för den har verkligen bara blåst åt ett håll och det har varit rakt emot Björklunds utspel.

Frågor
En lärares vardag är full av frågor. Frågor från elever, frågor till elever. Frågor från föräldrar. Frågor om frågor.

Kommunikation i skolan är ofta byggd runt frågan. Jag vill som lärare ställa frågor till elever för att hjälpa dem, men jag vill också höra elevers frågor. Det är egentligen frågan som är grejen med den digitala tekniken i skolan. Det är inte digitala läromedel, eller internet. Det är inte film, ljud och bild som underlättar och stödjer lärande mer effektivt med den digitala tekniken. Det är väldigt positiva bieffekter av införandet av datorer och surfplattor.

Internet, datorer och smarta telefoner är verktyg för kommunikation. Kommunikation som förstärker, utökar och förbättrar möjligheten att fråga. För elever, för föräldrar och för lärare. Det är grejen med den digitala tekniken.

Så herr Björklund om du undrar över något när det gäller hur skolan fungerar idag. Så kan du kanske skaffa dig ett twitterkonto, och fråga någon.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: