Säsongsstart

Då var man igång igen.
Att vara lärare är ett säsongsarbete, lite som en restaurang i skärgården eller en skidbacke i fjällvärlden. Vi arbetar när våra ”kunder” är här. När de som är intresserade av våra tjänster inte kommer då slår vi igen butiken och tar semester.

Säsongsarbete är speciellt eftersom allt måste ske under den tiden då vi har en marknad. Färskpotatisen måste vara på plats, det måste snöa, relationerna i klassrummet måste fungera. Annars blir det ingenting. Ingenting alls.

Imorgon kommer eleverna, barnen, ungarna. Det blir återigen liv i korridorerna och arbetet för säsongen tar fart på riktigt. Själv kommer jag träffa två nya sjuor med 50 nya ansikten att lära känna och hitta fram till. Hur kommer 7a reagera när jag drar igång första lektionen? Hur kommer 7b uppfatta en gammal tok som mig? Hur mycket längre är 8c? Frågorna är många, men som vanligt så får vi väl se.

Det enda jag egentligen vet är att imorgon kommer eleverna, barnen, ungarna och säsongen börjar.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Det är befriande med en lärare som kallar sitt yrke för säsongsarbete. Annars brukar man höra mycket tal om hur mycket jobb man klarat av under sommaren.
    Bra Petter!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: