Petter Bergenstråhle

Hej

Jag heter Petter Bergenstråhle. Jag är SO lärare med ett stort intresse för lärande och IT. Jag tror på förändring, så ofta som möjligt. Allt kan göras bättre och går vi i samma hjulspår kommer vi inte se eller förstå möjligheterna.

Förändring -> Intresse -> Engagemang = Bättre

Vill du komma i kontakt med mig? Använd gärna formuläret nedan.
Eller via

Twitter
Facbook
Google+

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Kjell Bengtsson

   /  20 januari, 2011

  Hej. Jag skriver till dig för att höra om er lösning på strömförsörjning till era bärbara datorer i klassrummen. (jag googlade lite och hittade er)
  Jag heter Kjell Bengtsson, jobbar som Mediapedagog på Tyresö skola utanför Stockholm. Vi har precis startat en IT-satsning och har bla. köpt in ett hundratal bärbara elevdatorer med skåp för förvaring och laddning. Med tanke på hur kapaciteten är på dagens batterier så räknar vi med att de är slut efter något år och då är frågan… hur löser man detta? Nya batterier… nja?
  Strömförsörjning ute i klassrummen kommer nog att bli ett måste och då vill man ju att det både ska bli användarvänligt/praktiskt och inte för fult 🙂
  Så… har ni hittat en lösning på detta och hur ser den ut i så fall?
  Skriv gärna och berätta….

  Vänligen Kjell Bengtsson
  070-488 97 37

  Svara
  • Hej

   Vi kör Mac på skolan och ännu så länge så håller datorerna hela dagen för de flesta elever. Datorerna är iofs bara ett halvår gamla, och hur det kommer se ut om två tre år det vet vi inte än. För de som spelar mycket på sina datorer under raster så behövs laddning och det sker också. I de befintliga eluttag som finns i klassrummen. (Nu är skolan jag jobbar på relativt ny och det finns många eluttag i varje rum.)

   Vi arbetar också så att eleverna tar hem datorerna varje dag och har dem hemma. De laddar därför sina datorer under natten. Det fungerar mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra.

   Sedan är ju också frågan hur länge en dator håller för att använda i skolan. Det är ju kanske inte i första hand batteriet som är det som faller för åldersstrecket först. Vill vi ha en 5 – 6 år gammal bärbar dator kvar? Jag tror att batteriproblemet är ett ganska litet sådant i det stora hela.
   Hur sliten är en laptop efter 5 år dagligt användande i olika rum, på olika platser?

   MVH

   // Petter

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: